Diamantno vrtanje za natančno vrtanje v beton in ploščice

Diamantno vrtanje je posebna tehnika vrtanja v beton, armiran beton, opeko, klinker in ostale gradbene materiale. Posebni visokokakovostni diamantni svedri debelin od 28 do 400 milimetrov omogočajo izjemno natančen in oster rez. Pri vrtanju ni nobenih vibracij, zato je hrupa bistveno manj kot sicer. Poleg tega diamantno vrtanje ne povzroča razpok ali poškodb na vaših zidovih, tako da obnovitvena dela praktično niso potrebna. Pri mokrem vrtanju uporabimo tudi nastavke za nadzor vode in prahu, da lahko delo poteka v čistem okolju, s tem pa tudi zaščitimo okolico.

Mokro diamantno vrtanje v vse osnovne gradbene materiale izvajamo tudi v našem podjetju. Diamantno vrtanje v beton je enostaven postopek, ki ga naši strokovnjaki opravijo hitro in strokovno. Za vrtanje odprtin v beton ali ploščice uporabljamo profesionalni vrtalnik HILTI, ki je res pravo orodje za to delo.

 

Kako poteka diamantno vrtanje v beton

Pri današnjem načinu gradnje je največkrat lažje in hitreje kakšen odvečni element odrezati, novo odprtino pa zvrtati, saj bodo poškodbe na preostali konstrukciji neznatne. Najprej določimo lokacijo vrtanja oziroma točno lego odprtine, ki jo potrebujemo, nato pa pripravimo profesionalni vrtalnik HILTI za diamantno vrtanje. Pritrdimo ga na stojalo in že lahko začnemo z vrtanjem.

Vrtanje v beton praviloma poteka pod kotom 90 stopinj, stroj pa je mogoče nastaviti tudi za poševne vrtine, vse do kota 45 stopinj. Diamantni svedri na vrtalnem stroju pripomorejo, da je izvrtana odprtina gladka in natančna, površina pa pri tem ni dodatno poškodovana.

 

Vrtanje v ploščice

Stroj za diamantno vrtanjeZa vrtanje v steklo ali keramične ploščice moramo imeti ostre in zelo trde svedre, ki omogočajo natančno vrtanje. Diamantno brušeno trdokovinsko rezilo tega svedra skrbi za natančno navrtavanje in preprečuje zdrs svedra. Oblika svedra bolj spominja na puščico kot na običajen sveder. Takšen sveder je idealen za vrtanje v vse mehke do srednje trde ploščice.

Diamantno vrtanje – odlična rešitev za vse, ki želite natančno in tiho, predvsem pa tiho vrtanje v beton ali ploščice.