Montaža toplotne črpalke je lahko preprost ali pa zahteven projekt!

 

Montaža toplotne črpalke se neposredno navezuje na izbrani ogrevalni sistem in na naravni vir, ki ga za svoje montaža toplotne črpalkedelovanje koristi ogrevalna naprava. Vsaka toplotna črpalka ima svoje specifike, ki jih mora upoštevati kakovostna, strokovna montaža toplotne črpalke. Cena izvedbe je odvisna od zahtevnosti posameznega projekta. Ocenite lahko zgolj približne vrednosti stroškov za nakup in montažo toplotne črpalke, cena vsake posamezne investicije pa se nato izračuna individualno, na podlagi izbrane naprave in opravljenega natančnega ogleda objekta.

 

Montaža toplotne črpalke voda-voda

 

Najbolj učinkovite so naprave voda-voda, za katere pa potrebujete dovolj velik vodni vir ustrezne čistosti. Montaža toplotne črpalke voda-voda terja tudi vgradnjo predizmenjevalnika, s katerim ustrezno zaščitimo ogrevalni sistem za primer izpada pretoka vode. Postopek zato zaupajte izkušenemu inštalaterju in vsekakor temeljito preverite njegove reference! Morda ne bo odveč tudi posvet z izkušenim projektantom, ki bo zagotovil, da bo tudi res kakovostno izvedena montaža naprave. Cena montaže toplotne črpalke bo odvisna od ponudnika, težavnosti vgradnje in posebnih zahtev uporabnika.

 

Montaža toplotne črpalke zemlja-voda

 

Posebno zahteven projekt je montaža toplotne črpalke zemlja-voda. Že pred samo izvedbo terja projekt pridobitev vseh potrebnih dovoljenj za vgradnjo. Naprava za svoje delovanje izkorišča toploto pod zemljo, s prečrpavanjem vode skozi njo. Potrebujete dovolj zunanjega prostora – najmanj dvakrat več kot bo ogrevalne površine – zato vgradnja sistema ni mogoča vsepovsod. Namestiti je potrebno zemeljski sistem geotermalne črpalke, kar zahteva velike posege v prostor, globoke izkope in primerno mehanizacijo izvajalca. Za ta ogrevalni sistem bo najdražja med vsemi tudi montaža toplotne črpalke. Cena lahko nekoliko variira glede na zahtevnost projekta in izbranega ponudnika.

 

Najcenejša med vsemi je montaža toplotne črpalke zrak-voda

 

Za razliko od zgoraj opisanih, pa je montaža toplotne črpalke zrak-voda relativno preprosta. Montaža toplotne črpalke namreč ne zahteva ne vodnega vira, ne velikih površin, izbirate pa lahko med sistemom z zunanjo enoto ali brez.

 

montaža toplotne črpalke zrak voda

 

Kakovostna montaža toplotne črpalke: cena celotne investicije, torej nakupa in montaže naprave je med 5.000,00 in 6.000,00 €.

 

Montaža sanitarne toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode

 

Tudi montaža sanitarne toplotne črpalke je dokaj enostavna, temu primerno pa je ugodna tudi cena montaže toplotne črpalke za sanitarno vodo. Toplotna črpalka zrak voda za ogrevanje sanitarne vode je po videzu zelo podobna klasičnemu električnemu grelniku vode; namestitev same naprave pravzaprav ni pretirano zapletena, zato je cena montaže toplotne črpalke za sanitarno vodo relativno ugodna in konkurenčna. Prepričani smo, da boste pri podjetju Evj d. o. o. brez težav izbrali pravo zase!