Toplotne črpalke: kaj vam pravzaprav pove test toplotnih črpalk?

 

Investicija za nakup in montažo toplotne črpalke je projekt, ki terja dobro poznavanje delovanja naprav za ogrevanje in tehten razmislek o tem s kakšno napravo bo investicija tudi dolgoročno zagotavljala pričakovane rezultate. Test toplotnih črpalk lahko izvaja le akreditirana inštitucija, ki na podlagi rezultatov izda merilno potrdilo. Testi se nanašajo na učinkovitost, hrupnost, pripravo sanitarne vode in funkcijo hlajenja.

 

Ob nakupu povprašajte za test izbrane toplotne črpalke. Trgovina vam pred nakupom toplotne črpalke lahko poda informacije glede testov za izbrano napravo.

 

Toplotne črpalke: medsebojne primerjave naprav različnih proizvajalcev

 

Merjenje učinkovitosti, s katero se ponaša posamezna toplotna črpalka za ogrevanje stanovanja, mora biti kar se da realno:

toplotna črpalka za ogrevanje stanovanjavedno primerjajte letne vrednosti učinkovitosti (SPF), nikar se ne zadovoljite zgolj s primerjavo na podlagi grelnega števila (COP). Samo s primerjanjem delovanja naprave skozi vse leto je mogoče pričakovati realne rezultate. Uporabnik mora vedeti kaj omogoča odločitev za nakup konkretne toplotne črpalke v njegovem objektu in v njegovih pogojih, manj pomembno zanj pa je kakšne rezultate je sposobna dosegati ista naprava v laboratorijskih pogojih. Realno sliko o učinkovitosti toplotne črpalke dajo predvsem rezultati v realnem okolju, torej na podobnih objektih in v enakih klimatskih pogojih. Splošno pravilo je, da je učinkovit tisti sistem, ki zagotavlja letno grelno število (SPF) višje od 3.

 

Toplotna črpalka za ogrevanje stanovanja in montaža toplotne črpalke

 

V našem prostoru je najbolje prodajana toplotna črpalka za ogrevanje stanovanja zrak-voda. Tč zrak-voda je na voljo v deljeni, t.i. split izvedbi, pri kateri je zunanja enota nameščena zunaj in je po videzu podobna klimatski napravi, ter tč zrak voda v kompaktni (enodelni) izvedbi, za katero je značilno, da je bila napolnjena in preizkušena že v tovarni. Skrbno preverite tudi pogoje in zahteve Eko sklada, ki jih velja upoštevati pri izbiri toplotne črpalke. Trgovina, kot ponudnik toplotne črpalke za ogrevanje stanovanja, mora biti seznanjena tudi s pravili in postopki za pridobitev subvencij Eko sklada.

 

toplotne črpalke trgovina

 

Izberite si zanesljivega partnerja pri izbiri svoje toplotne črpalke

 

Da bi se izognili napačnim odločitvam in posledično višjim stroškom ogrevanja od pričakovanih, velja skrbno preveriti ponudnika izbrane toplotne črpalke za ogrevanje stanovanja. Izberite podjetje z dolgoletno tradicijo, katero vam bo lahko zagotovilo tudi vso podporo s strani proizvajalca izbrane naprave. Podjetje Evj d. o. o., trgovina, proizvodnja in instalacije, je na trgu od leta 1989 in po mnenju kupcev velja za zanesljivega partnerja, ki lahko za vas pripravi tudi vso dokumentacijo za nepovratna sredstva Eko sklada.