Vodovodne napeljave

Vodovodna napeljava in vzdrževanje

Vodovodne napeljave se s časom predvsem zaradi korozije cevi, s časom dotraja in jih je potrebno zamenjati. Če želimo da bi v hiši vodovod čim dlje deloval ga je treba tudi pravilno vzdrževati tako kot vse druge naprave v hiši. Predvsem je potrebno poskrbeti že pri sami izgradnji napeljave vodovodnih instalacij, da so te montirane strokovno in da se nikakor ne lotite tega sami ampak to prepustite strokovnjakom. S tem bomo zagotovili, da bo vodovod deloval dolgo in brzhibno nadaljnih nekaj let. V našem podjetju EVJ d.o.o. vam nudimo strokovno pomoč pri sami izbiri vodovodnih napeljav in njene opreme, ter vam vse to dobavimo in vgradimo. 

Voda in njena lastnost

Voda je vir življenja, njena uporaba poleg pitja in priprave hrane pa uporabljamo tudi za osebno higjeno, čiščenje, pranje in še za mnogo drugih stvari. Dnevna poraba vode v gospodinjstvu na osebo je velika v povprečju 100 do 300 litrov dnevno od tega pa jo neposredno zaužijemo le 2 do 3 litre ostalo pa porabimo za druge namene. Voda mora biti higiensko neoporečna, da jo lahko uporabimo za pripravo hrane in za uživanje. Zato je nujno potrebno, da zagotovimo in ohranimo njene lastnosti, ter da  zagotovimo najboljšo možno kakovost. Vse to pa lahko dosežemo z kvalitetno in dobro načrtovano izgradnjo vodovodnih instalacij.

Kako zagotovimo kakovost pitne vode?

Po vodovodnih napeljavah voda s seboj prinaša razne netopne delce, ki uničujejo napeljavo in opremo. Ti delci so prevsem pesek, zemlja, delci rje in vodni kamen. Razni delci ki potujejo po vodovodnih napeljavah poškodujejo vodovodne intalacije in priključene naprave, ter njihove gibljive dele. Predvsem je dobro, da pred vstopom vode v hišo namestimo filter ta pa odstrani večino nečistoč, ki prihajajo z vodo.

 

 

 

 

 

  

Vodja področja za ogrevanje, vodovod in plinske instalacije

Robert Kukenberg
Tel.: (03)56 57 165
Gsm: 041 207 359
Email: robert.k@evj.si