POLNILNE POSTAJE

POLNILNE POSTAJE JUICEBOX IN  ENEL X JUICEPOL


Hišne in poslovne polnilne postaje

Električne polnilne postaje JuiceBox zagotavljajo celovito rešitev polnjenja električnih vozil na vašem domu ali poslovnem objektu. Danes polnilne postaje ponujajo pravo rešitev za vsakega uporabnika. Odlikuje jih visoka kakovost, eleganten videz in predvsem enostavnost uporabe in namestitve. Hišna polnilnica  Juice Box  je idealna rešitev za varno polnenje električnih vozil. Omogočajo spremljanje in upravljanje preko mobilne in spletne aplikacije.

 

Kako hitro napolnimo avto s 24 kWh baterijo?

iz šuko vtičnice z 2 kWpolnilcem (varovalka 10A)

12 ur

iz šuko vtičnice s 3.6 kW polnilcem (varovalka 16A)

8 ur

na polnilnici s šuko vtičnico in 3.6 kW polnilcem

8 ur

na 22 kW Tip 2 trofazni polnilnici (če ima avto vgrajen 22 kW polnilec)

1 ura

na istosmerni »hitri« polnilnici 50 kW ... do 80% (če avto to omogoča)

35 min

 

Električni avtomobil lahko polnimo na navadni domači vtičnici, vendar hišne vtičnice niso zasnovane za velike trajne obremenitve, polnilna postaja pa ima vgrajene številne zaščite proti pregretju in morebitnim okvaram.

Stenska hišna električna polnilnica omogoča hitrejše polnjenje (pri trifazni 16 A varovalki je srednja polnilna moč 11 kW, kar pomeni polnjenje baterije kapacitete 60 kWh okoli šest ur, s priloženim polnilcem z močjo 2,3 kW bi trajalo okoli 26 ur).

Namenske »pametne« električne polnilnice, ki jim pravimo polnilne postaje pa imajo kontrolne - statistične funkcije, ki omogočajo preprosto uporabo in nastavitve ter učinkovito integracijo sončne elektrarne. Večina polnilnih postaj ima priložen kabel, ki olajša polnjenje, omogoča pa tudi identifikacijo z RFID kartico, ter s tem polnjenje le lastniku (uporabno v blokovskih naseljih). Na voljo je tudi z dinamičnim prilagajanjem polnilne moči, ki je odvisna od ostalih hišnih porabnikov.

Zanimivi primer za samooskrbo el. energije:

Poleg sončne elektrarne, moči 15 kW, in električnega avtomobila (Nissan Leaf, 40 kWh), imamo doma vgrajen še hišni hranilnik električne energije (28 kWh). Višek dnevne proizvodnje električne energije se shrani v hišni hranilnik, ki omogoča rabo tudi takrat, ko so hišne potrebe večje od izplena elektrike s sončno elektrarno. Električni avto koristi sistem V2H - Vehicle to home, ki v praksi pomeni, da v primeru izpraznjenega hišnega baterijskega hranilnika, potrebe po električni energiji zagotavljamo iz električnega vozila. Električni avto tako postane prenosni hranilnik električne energije. E - mobilnost je ključno povezana z vzpostavitvijo lastne energetske samozadostnosti, ker ima električno vozilo lastnost, ki se premalokrat izpostavlja. Električni avto dejansko služi kot prenosni zalogovnik električne energije«.

 


 

JuiceBox PRO 32 je opremljen z napajalnim vtičem tipa 2 in z vsemi varnostnimi in pametnimi funkcijami za polnjenje, ki jih potrebujete.
JuiceBox je edina polnilna postaja, ki uporabniku omogoča neposreden nadzor , preko brezplačne aplikacije za pametne telefone, in optimizacijo preko pametnega omrežja z upravljanjem preko programske platforme.

 Polnilna postaja pro 32

 • Hitro polnjenje do 22kW preko 3 faznega priključka, oz. 7,4kW preko 1 faznega priključka (32A)
 • Nadzor preko pametne aplikacije - spremljanje in razporejanje polnjenja z napredno mobilno aplikacijo, vam prihrani čas in denar
 • Zgodovina polnjenja: spremljate lahko podatke o dejanskem in o preteklih polnjenjih prek nadzorne plošče ali aplikacij pametnega telefona
 • Industrijski design: JuiceBox PRO 32 je narejena iz kvalitetnih materialov., ohišje je kovinsko. Kvalitetne spojke in kabli naredijo vaš JuiceBox varen in trajen
 • Enostavna uporaba: LED indikacija za Wi-Fi povezavo in prikaz statusa polnjenja, priložen 3,8m kabel Type2

 

Na osnovi ogleda na mestu montaže vam uredimo priklop do vaše elektro omarice. Ponudba zajema prodajna cena PP in stroški priklopa, ki so lahko različni glede porabe vgradnih materialov do elektro omarice.

 

  Cena:  680,90€ + ddv


 

ENEL X JuicePole je polnilnica za podjetja in komercialno rabo je robustna, polnilna postaja z dvojno vtičnico. Omogoča do 22 kW moči na vtičnico in je združljiva¸z vsemi električnimi avtomobili. Zasnovana za dolgotrajno delovanje z največjim izkoristkom. Idealna je za postavitev v nakupovalnih središčih, poslovnih centrih, v stanovanjskih četrtih, na parkiriščih in vseh objektih s potrebami po pametnih polnilnicah za električna vozila. JuicePole je odlična rešitev za podjetja, upravljavce voznih parkov in točk za polnjenje električnih vozil.

ENELPole

 • Avtentikacija oziroma dovoljenje za dostop do polnjenja prek aplikacije oziroma z uporabo kartice RFID
 • Več vrst komunikacijskih metod za povezavo z kontrolnim centrom ( EMM): 3G ( SIM kartica)
 • Daljinski nadzor in podpora za uporabnike me postopkom polnjenja vozila preko enostavne aplikacije
 • Zbiranje in prenos podatkov za vsak postopek polnjenja
 • Dve polnilni vtičnici za istočasno polnjenje
 • Združljiva z vsemi električnimi vozili: samozaporni vtičnici Tip 2 / Tip 3a za EU
 • Anti-vandal sistem, ki ščiti postajo in vtičnice v stanju pripravljenosti
 • Dva sistema varovanja, ki preprečita nepooblaščen odklop med postopkom polnjenja
 • Smart Grid povezljivost: Optimizacija polnilnih časov in agregacija polnilnih postaj, za zmanjševanje stroškov porabljene
  električne energije

Na osnovi ogleda na mestu montaže vam uredimo priklop do vaše elektro omarice. Ponudba zajema prodajna cena PP in stroški priklopa, ki so lahko različni glede porabe vgradnih materialov do elektro omarice.

 

  Cena:  3.770,00€ + ddv

Vodja področja elektro inštalacije

Franci Barlič
Tel.: (03)56 57 162
Gsm: 040-708-242
Email: franci.barlic@evj.si