Sevala

Sevala

Plinski sevalni grelnikPlinski sevalni grelnik omogoča najbolj naraven način ogrevanja podoben sončnemu. Toploto proizvaja s pomočjo infrardečega sevanja. Kot vir energije uporablja zemeljski plin ali utekočinjeni naftni plin. Plin zgoreva na površini tanke keramične plošče. Zrak, ki je potreben za zgorevanje, se dovaja iz prostora, produkti zgorevanja pa se odvajajo s prezračevanjem prostora v okolico. Jeklena mrežica nad ploščo deluje kot zapora in zadržuje plamen, tako da je zgorevanje bolj popolno, poboljša se pa tudi prenos toplote s plamenov na keramično ploščo. Ko je plošča sevala segreta, oddaja v prostor infrardeče žarke, ki jih odbojniki usmerjajo v določen del prostora. Produkti zgorevanja se dvigujejo ob mešalni komori na vrhu sevala in predgrevajo zgorevalno mešanico, kar povečuje izkoristek celotne naprave.

 

Ogrevanje s toplovodnimi sevalnimi grelniki je neslišno. Zrak v prostoru miruje (ni prepiha). Grelniki v celotnem prostoru ohranjajo želeno temperaturo. Zaradi svoje zasnove ne morejo povzročiti požara ali eksplozije. Ker pri ogrevanju s sevanjem neposredno grejemo ljudi, stene in tla in ne zraka, je takšno ogrevanje najbolj varčno in preprečuje zbiranje toplega zraka v zgornjem delu prostorov. Ogrevanje s sevanjem je za ljudi najbolj naravno, zato je ogrevanje s toplovodnimi sevalnimi grelniki idealna rešitev za ogrevanje industrijskih hal, športnih dvoran in trgovskih centrov.

 

Električna sevala so zelo učinkovit in ekonomičen način ogrevanja. Značilnost električnih sevalnih panelov je, da večino toplote v prostor oddajo s sevanjem. Paneli neposredno ne segrevajo zraka, ampak oddajajo sevalno toploto, ki segreva površino predmetov (pohištvo, zid, klopi), le-te pa potem segrevajo zrak v okolici. Princip delovanja je enak kot pri soncu samo, da uporabljamo tu elektriko in ne sončnih žarkov.

Poskrbite za topel dom – obiščite nas!

Vodja področja za ogrevanje, vodovod in plinske instalacije

Robert Kukenberg
Tel.: (03)56 57 165
Gsm: 041 207 359
Email: robert.k@evj.si