Pametne/inteligentne inštalacije olajšajo življenje

komponente pametne hišeVedno bolj jasno postaja, da je računalniška tehnologija prodrla tako globoko v naša življenja, da brez nje ne moremo več. Čeprav nekateri nad tem nekoliko vihajo nosove, pa je dejstvo, da nam sodobna tehnologija precej olajša življenje in nam omogoča, da v družbi, kjer nam kronično primanjkuje časa, najdemo čas tudi zase. Pametne inštalacije so zanesljivo ena izmed čudovitih 'pogruntavščin' sodobnega sveta, ki ima številne prednosti. Takšne inteligentne inštalacije, ki so bile še pred nekaj desetletji popolna neznanka, so danes na trgu nekaj povsem običajnega. Izraz pametna hiša je prišel v običajno vsakdanjo rabo. Zakaj? Ker so pametne inštalacije praktične in učinkovite, hkrati pa cenovno dostopne.

 

Kaj je pametna hiša?

komunikacijska omaricaPametna oziroma inteligentna hiša je zanesljivo hiša prihodnosti, izraz pa pomeni stavbo, v kateri so nameščene pametne inštalacije. Gre za sistem, v katerega so povezani različni elementi, ki v vaši hiši poskrbijo za varnost, udobje in varčevanje, upravljate pa jih lahko z enim samim pripomočkom. Inteligentne inštalacije na primer lahko poskrbijo za ogrevanje stanovanj glede na zunanjo temperaturo, prilagodijo spuščanje senčil na oknih, zapiranje oken, glede na jakost svetlobe za prižiganje luči, poskrbijo za zalivanje vrta, zaznajo požar, uhajanje vode ali plina in vas o tem obvestijo, zaznajo vlom, poskrbijo za priklapljanje oziroma izklapljanje različnih aparatov …

Možnosti je tako rekoč nešteto, vse pa so namenjene temu, da je vaš dom varnejši in udobnejši.

 

Namestitev pametne inštalacije

shema pametČe razmišljate o tem, da bi v vaš dom namestili pametne inštalacije, se oglasite v podjetju Evj d.o.o., kjer vam bomo pri tem z veseljem pomagali. Najprej si bomo skupaj ogledali vašo hišo in se pogovorili o tem, kaj si pravzaprav želite. V skladu s tem vam bomo predlagali ustrezen sistem inteligentne inštalacije, ki vam bo pisan na kožo. Nato bodo naši strokovnjaki pripravili načrt oziroma projekt, ga po pogovoru z vami morda še nekoliko prilagodili, nato pa pričeli z vgradnjo sistema v objekt. Ker izvajamo tudi redne preglede in popravila takšnih inštalacij, bo vaša pametna hiša vedno delovala brezhibno.

Vodja področja elektro inštalacije

Franci Barlič
Tel.: (03)56 57 162
Gsm: 040-708-242
Email: franci.barlic@evj.si