Toplotne črpalke

TČ zrak voda

Za ogrevanje stanovanjskih in poslovnih prostorov uporabite napravo, ki kot vir toplote izkorišča zunanji zrak.

TČ voda voda

Črpalka deluje celotno leto, saj je temperatura podtalne vode ves čas konstantna. Ogrevalna naprava zagotavlja visoke izkoristke.

TČ zemlja voda

 S pomočjo zemeljskega

Sample textkolektorja toplotna črpalka zemlja voda izkorišča energijo, ki je shranjena v Zemeljski skorji.

toplotna črpalkaToplotne črpalke so ekološko najprijaznejši in energetsko najbolj gospodaren način ogrevanja prostorov ali sanitarne vode. Njihov tehnološko izpopolnjeni sistem namreč omogoča ogrevanje in hlajenje objekta na raznovrstne načine z uporabo obnovljivih virov v naši okolici. Toplotna črpalka za ogrevanje prostorov pridobiva toploto iz zraka, vode ali zemlje, in jo nato prenese v objekt, kjer jo pretvori v energijo. Na podlagi različnih virov toplote oziroma energije pa ločimo tudi tri različne sisteme toplotnih črpalk: zemlja voda, voda voda in zrak voda. Za svoje delovanje porabijo toplotne črpalke kar do trikrat manj primarne energije kot npr. plinski ali oljni kotli. Približno 75% njihove ogrevalne energije namreč prihaja iz okolja – torej brezplačno, zato za zagotavljanje 100-odstotne grelne moči potrebujejo le še 25 % električne energije. Toplotne črpalke so resnično naložba v prihodnost, saj se vam kljub nekoliko višjim začetnim stroškom investicija po zaslugi nižjih stroškov ogrevanja povrne že v nekaj letih.

 

Delovanje toplotne črpalke odvisno od izolacije objekta

Toplotne črpalke zagotavljajo vnos energije, ki je objekt ni sposoben zadržati. To pomeni, da toplotna črpalka za ogrevanje dejansko nadomešča izgubljeno toplotno energijo objekta. Za čim bolj optimalno delovanje toplotne črpalke naj bo torej objekt izoliran, okna pa naj bodo čim bolj kakovostna.

Prikaz vezaveToplotna črpalka je idealna rešitev za ogrevanje in hlajenje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Ker deluje na principu nizkotemperaturnega ogrevanja, je primerna tako za stensko kot tudi za talno ogrevanje ali pa za kombinacijo obojega. Toplotne črpalke so poleg tega primerne za sanirane objekte z radiatorskim ogrevanjem. Zaradi izjemnih termodinamičnih lastnosti in zmožnosti prenosa maksimalne količine toplotne energije iz okolice pa lahko s pomočjo toplotne črpalke poleg varčnega ogrevanja prostorov skozi vse leto ogrevamo tudi sanitarno vodo. To možnost zagotavlja toplotna črpalka za sanitarno vodo.

 

Toplotna črpalka za sanitarno vodo ogreva vodo skozi ves dan

Za ogrevanje sanitarne vode se najpogosteje uporablja toplotna črpalka zrak voda. Toplotna črpalka za sanitarno vodo je videti kot klasični električni bojler, le da ima na vrhu vgrajen kompresor in elektroniko za upravljanje in delovanje toplotne črpalke. Toplotna črpalka za sanitarno vodo nam omogoča, da imamo toplo vodo na voljo skozi ves dan.

Obiščite nas in se prepričajte o prednostih, ki jih prinaša toplotna črpalka za ogrevanje vašega doma!

Vodja področja za ogrevanje, vodovod in plinske instalacije

Robert Kukenberg
Tel.: (03)56 57 165
Gsm: 041 207 359
Email: robert.k@evj.si