Varovanje in nadzor

Video nadzor

video nadzorni sistemDanes video nadzorni sistem uporabljamo v namen nadziranja, dokumentiranja dogodkov in zaznavanja gibanja. Omogoča nam nadzor nad zaposlenimi, obiskovalci, poslovnm prostorom, premoženjem itd... Danes kamere opazimo že skoraj povsod zunaj ali znotraj, zato na trgu zasledimo kamere različnih prizvajalcev. Video nadzorni sistem je sestavljen iz ene ali več kamer, monitorja, snemalne enote in pa povezave med njimi. Video nadzorne sisteme delimo na notranje, zunanje, kupole, skrite, IP kamere itd... Te pa se delijo glede statične ali rotacijske.

Video nadzor je danes skoraj neopazen in nemoteč z zelo veliko barv in oblik. Video nadzorni sistemi so danes cenovno dostopna že skoraj širšemu krogu ljudi. Analogno tehnologijo, ki je bila razširjena pred leti je danes zamenjala digitalna. Prav tako so analogne kamere zamenjale IP kamere.

Proti vlomni sistemi

alarmni sistemAlarmni sistem je lahko zelo drag in kompliciran, zato je bistveno določiti potrebe, ki jih imate kot uporabnik. Pri proti vlomnem sistemu se je potrebno odločiti ali želite imeti žični ali brezžični sistem. Pri žičnem sistemu je namreč potrebno imeti  predinštalacijo kablov za senzorje in centralo. Kasnejša montaža pa včasih vse podraži  zaradi težko dostopnih mest in zahtevnega vlečenja kabla, zato danes montiramo brezžične proti vlomne sisteme , ki pa so cenejši in bolj dostopni. Sama montaža pa enostavna. Omejitev pri takem sistemu je lahko samo vzpostavitev senzorja z centralo zaradi odaljenosti. Protivlomni sistem je namenjen preprečevanju in zaznavanju vlomov, ter obveščanju  v primeru potrebe po posredovanju policije ali varnostne službe. Sam sistem pa sestavljajo alarmna centrala, tipkovnica za rokovanje, javljalniki za zaznavanje vlomilca in sirene z svetlobnim opozorilom. 

Kontrola pristopa

kontrola pristopaKontrola pristopa se večinoma uporabla v hišah, garažah, poslovnih stavbah, varovanih območjih ali tam, kjer je gibanje omejeno. Uporablja se za odpiranje (vrat, zapornic, električne ključavnice, drsnih dvoriščnih vrat), časovnega omejevanja vhodov in izhodov, identifikacija, prepoznavanje oseb... Napravo je mogoče uporabljati tudi za druge daljinsko električne naprave, kot so vklop razsvetljave, klime, itd.. S tovrstnim nadzorom kontrole pristopa se reši problematika prihoda in odhoda zaposlenih z delovnega mesta, da nebi bilo potrebno  zaposliti varnostnika.

Domofon

video domofonZaradi domofona nam je danes komunikacija z obiskovalcem pred vhodnimi vrati bistveno lažja. Ni nam potrebno odpirati vrat in imeti osebnega stika, ter nas veruje pred nepovabljenimi in nepoznanimi obiskovalci. Domofoni so primerni za vse, ki si želijo enostavno upravljanje vstop v hišo,garažo, poslovno stavbo... Delimo jih glede na način komunikacije (govor, video ali govor in video). Danes je na trgu veliko različnih vrst domofonov, lahko pa se sistem sestavi po željah in potrebah vsakega posameznika, ki pa je v večini najbolj priporočena.

 

Naše podjetje EVJ d.o.o. izvajamo elektroinštalacije na stanovanjuskih in poslovnih objektih, od začetka do konca. 

 

 

 

 

Vodja področja elektro inštalacije

Franci Barlič
Tel.: (03)56 57 162
Gsm: 040-708-242
Email: franci.barlic@evj.si