Prodaja lesnih sekancev za ogrevanje in zastirko po ugodnih cenah

Sekanci so kosi sesekljanega lesa različnih velikosti in debelin oziroma sekanci so zdrobljena lesna biomasa, nepravilnih oblik. Največkrat se pridobivajo iz okroglega lesa pri redčenju gozdov (veje, krošnje) ali lesa slabše kakovosti, lesnih ostankov, kmetijskih ostankov in hitrorastočih rastlin. Proizvodnja poteka s pomočjo sekalnikov – večjih in manjših strojev, ki predelujejo les neposredno v lesne sekance. Zaradi vedno večje prodaje sekancev, v Sloveniji vsako bolj narašča tudi prodaja sekalnikov. Slovenija ima več kot dobre pogoje za proizvodnjo lesnih sekancev, saj imamo za tako majhno deželo ogromno gozdov, prav zato je tudi cena lesnih sekancev ugodna in ogrevanje z njimi varčno. Velikost lesnih sekancev se prilagajajo glede na kurilno napravo, na voljo pa so velikosti nekje od 3 do 45 mm, grobi  pa so veliki od 50 do 150 mm. Le-ti so bolj primerni za industrijsko kot domačo rabo, saj so tudi ogrevalni sistemi takšnemu ogrevanju prilagojeni.

Sekanci se uporabljajo se kot kurivo v sistemih za centralno ogrevanje, lahko tudi več objektov naenkrat. Njihova kakovost je odvisna od surovine iz katere so izdelani, torej lesa in same tehnologije drobljenja. Glede na trenutne razmere, se cenik lesnih sekancev najbolj približa najcenejšemu sistemu ogrevanja na biomaso, zato se pogosto uporablja za ogrevanje večjih sistemov, kot so šole, vrtci, večstanovanjski objekti, proizvodne hale, hiše, rastlinjaki… Ogrevanje na lesne sekance je postalo vse bolj priljubljen, ekološko sprejemljiv in naraven način ogrevanja, saj je lesna biomasa obnovljivi vir energije, cena lesnih sekancev je ugodnejša od drugih energentov, poleg tega pa z njihovo uporabo še prispevamo k prepotrebnemu čiščenju gozdov.

Lesni sekanci

Prodaja lesnih sekancev in toplote, po vsem dostopnem ceniku

Naše podjetje EVJ Elektroprom d. o. o. se na trgu pojavlja tako kot investitor v nove kotlovnice na lesno biomaso in kot investitor v obnove starih kotlovnic, s katerimi si ob sedanjih cenah fosilnih goriv ljudje delajo veliko izgubo. Ker je tehnologija draga, torej investicija velika, se nato z odjemalci dogovorimo o prodaji toplote, katera je okoli 10% cenejša, od toplote, pridobljene z ekstra lahkim kurilnim oljem (ELKO). Stranka se na takšen način izogne tudi stroškom vzdrževanja in servisiranja kotla, ki so lahko precej visoki, prav tako pa občutno zmanjša stroške ogrevanja, brez kakršnekoli investicije. Pri samostojni investiciji vam naše podjetje EVJ Elektroprom d. o. o. pomaga svetovati pri izbiri in izvedbi kurilnice.

Lesni sekanci po ugodni ceni

Prednosti lesne biomase in zakaj prodaja sekancev narašča

Sekanci so obnovljivi vir energije (OVE) in k njihovi uporabi Gozdarski inštitut Slovenije neprestano spodbuja. V zadnjih letih prodaja sekancev narašča tudi v vrtnarski stroki, saj vrtnarji z njimi ogrevajo rastlinjake, za katere so prej uporabljali gretje s kurilnim oljem. Namesto v draga goriva, danes precej investirajo v prostore za skladiščenje lesnih sekancev. V primerjavi z uporabo fosilnih goriv oz. ostalih sistemov ogrevanja, cena lesnih sekancev pomeni najugodnejšo možnost. Veliki stekleni rastlinjaki so namreč, zaradi ogromnih steklenih površin iz katerih so izdelani, tudi veliki porabniki toplotne energije. Poleg tega, je v rastlinjakih vzdrževanje konstantne temperature zelo pomembno. Lesnih sekancev je v naravi več kot dovolj - sploh pri nas, saj je Slovenija bogata z gozdovi in lesom, ki ga imamo možnost dobro izkoristiti. Prav zato je cenik lesnih sekancev dostopen mnogim porabnikom velikih količin energije, ki z drugimi načini ogrevanja, zaradi previsokih cen, nimajo možnosti delovanja z dobičkom. Stroški so preprosto previsoki, kar za ceno sekancev ne velja.
Uporaba lesnih sekancev je udobna, saj jih sistem s pomočjo elektronike, sam dovaja v kurišče. Edina skrb, ki jo ima uporabnik, je da pravočasno poskrbi za novo zalogo in napolni zalogovnik ali skladišče kjer ima lesene sekance spravljene ter da vsake toliko časa odstrani pepel. Raba sekancev je udobna tudi zato, ker proces kurjenja poteka ne glede na zunanjo temperaturo, saj za vse poskrbi avtomatika, toplotni izkoristek pa je maksimalen.

Lesni sekanci - zastirka

Prodaja lesnih sekancev za učinkovito zastirko na vrtu

Sekanci imajo zaradi svojega naravnega izvora in videza, več kot eno uporabno vlogo. Ker so dekorativnega videza, jih ljudje uporabljajo kot zastirko na vrtu, saj z njimi zadržujejo vlago in zatirajo plevel, kot dekoracijo okoli okrasnih rastlin, pogosto jih lahko vidite tudi v loncih in koritih za rože, na pohodnih poteh, gredicah… Ker imajo širok spekter uporabe, prodaja lesnih sekancev v zadnjih letih narašča, seveda pa k temu pripomore tudi ugodna cena. V naši ponudbi lahko najdete kakovostne sekance po ugodnem ceniku, s katerimi boste lahko zakurili ali jih uporabili kot okras.